Vrije tijdsinvulling verloopt bij kinderen en jongeren met autisme vaak wat moeilijker. Het veronderstelt namelijk heel wat vaardigheden, zoals sociale contacten aangaan, nieuwe dingen uitproberen, omgaan met veranderingen.
Voor sommigen lukt het zeker om deel te nemen aan een regulier initiatief mits een goede voorbereiding en ondersteuning tijdens het verblijf; voor anderen is het minder vanzelfsprekend, omwille van téveel prikkels, téveel onvoorspelbaarheid, té grote groepen…
Daarom organiseert de Liga Autisme Vlaanderen kampen met overnachting exclusief voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid in samenwerking met een reguliere partnerorganisatie, zodat een wederzijdse kruisbestuiving kan ontstaan. Want iedereen heeft recht op fijne vrije tijd!

Wat maakt onze kampen uniek?

  • kleine kampgroepen (max. 18 deelnemers in totaal) + subgroepjes voor de activiteiten
  • kleine kamers (bv. 1 tot 4 bedden)
  • voldoende begeleiders (1 begeleider voor 2 kinderen)
  • álle begeleiders hebben kennis van autisme
  • er wordt gewerkt met een weekprogramma dat op voorhand aan de deelnemers wordt bezorgd
  • de kamplocatie is exclusief ter beschikking voor ons kamp (dus niet voor andere groepen)
  • er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele noden van het kind (bv. nood aan rustmoment tijdens de dag, nood aan extra verduidelijking…)

Onze kampen in 2024

Op de hoogte blijven van ons kampaanbod?

Ons kampaanbod wordt elk jaar in de loop van december gelanceerd. Ontvang je graag alle nieuws hierrond? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief of volg onze sociale mediakanalen via Facebook of Instagram.

Over onze partnerorganisaties

Meer informatie over onze kampwerking en onze partnerorganisaties in het algemeen vind je hier.

Op zoek naar contactgegevens? Deze vind je hier.