PROJECTEN

Flyer kampen 2023

Kampen voor kinderen en jongeren

De Liga Autisme Vlaanderen organiseert in nauwe samenwerking met Afya, Heyo en Sport Vlaanderen kampen voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid. Via deze samenwerking ontstaat een verrijkende kruisbestuiving.

VOORKANT FLYER +18

Vakanties voor volwassenen

Naast kampen voor kinderen, organiseert de Liga Autisme Vlaanderen ook vakanties voor volwassenen met autisme en een normale begaafdheid. Met 1 begeleider per 2 à 3 deelnemers genieten we van een gevarieerde en ontspannende vakantie.

Chathulp

Zoals steeds meer organisaties in de welzijnssector, ontwikkelden we ook vanuit de Liga Autisme Vlaanderen een chathulpaanbod voor personen met autisme en hun netwerk. We zetten in op chathulp, zowel ín als los van een lopend begeleidingstraject.

BrussenkASSt

De brussenkASSt is een totaalpakket voor de ondersteuning van broers en zussen van personen met autisme. Vanuit de brussenkASSt delen we onze ervaringen die we opgebouwd hebben met de ondersteuning van brussen, zowel in individuele gesprekken als in groepssessies.

Documentaires

Zowel in onze (groeps-) begeleidingen als tijdens outreachopdrachten werken we regelmatig met beeldfragmenten om autisme te verduidelijken. Liga Autisme Vlaanderen zet mee haar schouders onder 2 filmprojecten van vooraanstaande productiehuizen.

AFFICHEBEELD_site

Theatervoorstelling

De Liga Autisme Vlaanderen en de Cultuursmakers slaan de handen in elkaar voor een bijzondere theatertournee. In de krachtige voorstelling ‘Mario, morgen gadegij naar de dokter!’ vertelt Mario De Koninck zijn persoonlijk verhaal over autisme met een uitzonderlijk gevoel voor humor, ontroering en diepgang.

Escape Game

Escape Game

Stap ’Het atelier van René’ binnen en ervaar aan de lijve wat het kan betekenen voor personen met autisme om de wereld op een andere manier te begrijpen en te ervaren. Slagen jullie er als team in om het kunstwerk van René te herstellen? Deel je ervaringen tijdens de nabespreking!

Ontwerp zonder titel (12)

Brug met de wetenschap

Liga Autisme Vlaanderen draagt kwaliteitsvolle en autismespecifieke ondersteuning hoog in het vaandel. Onze wetenschappelijk medewerker werkt actief mee aan het slaan van de noodzakelijke brug tussen praktijk en wetenschap rondom autisme.

Kennisdeling

Ter ondersteuning van de inhoudelijke werking ontwikkelde de Liga Autisme Vlaanderen een digitaal kennisplatform waar thuisbegeleiders interessante materialen kunnen downloaden in functie van outreach, groepsbegeleidingen, mobiele begeleidingen…

Ontwerp zonder titel (6)

Het kaartje van Guus

De Liga Autisme Vlaanderen werkte mee aan Het kaartje van Guus, een leerrijk boek over autisme, diversiteit en vriendschap voor kinderen vanaf 6 jaar. De serie Pleister van Clavis maakt gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Want hoe moeilijk sommige dingen zijn, een Pleister helpt altijd…

website WAD

Wereld Autisme Dag

Naar aanleiding van Wereld Autisme Dag zet de Liga Autisme Vlaanderen elk jaar mee zijn schouders onder de Vlaanderenbrede KEIvoorAutisme-campagne en de ontmoetingsdag in Gent. Daarnaast bieden we gratis webinars aan, gegeven door medewerkers van onze begeleidingsdiensten.