DOCUMENTAIRES

Vanuit de Liga Autisme Vlaanderen vinden we het belangrijk om de bewustwording rond autisme te vergroten en mee te bouwen aan een autismevriendelijk Vlaanderen. Autisme komt tot uiting in allerlei dagdagelijkse dingen, het is er altijd en overal, ook al is het onzichtbaar. Mensen zonder autisme kunnen niet zien hoe iemand met autisme zich voelt… maar misschien kunnen ze wel meer inzicht krijgen in hoe iemand met autisme de wereld beleeft.

Met ‘De wereld in mijn hoofd’ en ‘Radio Felix’ brengt de Liga Autisme Vlaanderen een beklijvend documentair portret van enkele kinderen met autisme en een normale begaafdheid.

FILMAVOND AUTISME (1)

Filmavond Autisme

De Liga Autisme Vlaanderen, JEF en Filmpact organiseren in februari 2024 vijf filmavonden waarbij autisme op een unieke wijze in beeld wordt gebracht. In drie korte documentaires maak je kennis met een aantal kinderen en jongeren met elk hun uniek verhaal.

Dewereldinmijnhoofd

De wereld in mijn hoofd

Deze integere documentaire wil de kijker bewust maken van de leefwereld van kinderen met autisme, met een focus op inclusie en verbondenheid. In het verlengde van de documentaire ontwikkelden we een brochure, een online vormingspakket en een infosessie.

Radio Felix poster

Radio Felix

Deze documentaire voor kinderen brengt het verhaal van Felix. De jonge kijker kan doorheen de documentaire de andere prikkelverwerking en denkstijl van Felix aanvoelen. In het verlengde van Radio Felix ontwikkelden we een inleefpakket rondom autisme op kindermaat.