WERELD AUTISME DAG

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besliste op 18 december 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag. Jaarlijks vinden in de periode rond 2 april wereldwijd allerlei evenementen en initiatieven plaats die de samenleving verder wil sensibiliseren rond autisme, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen.

Vanuit de Liga Autisme Vlaanderen zetten we elk jaar onze schouders onder de KEIvoorAutisme-campagne, in samenwerking met Vlaamse Vereniging Autisme, Participate vzw en sterkmakers in autisme.

KEIvoorAutisme-campagne

Kopie van Kopie van Kaartje WAD (3)

Vlaanderen telt heel veel autismekeien. Mensen met autisme die iets keigoed kunnen. Mensen zonder autisme die het leven keileuk maken voor iemand met autisme. Mensen die als een vuurkei de vlam ontsteken voor een warm onthaal van mensen wiens brein anders denkt dan het doorsneebrein. En de verschillende keikoppen die hun streven naar een autismevriendelijkere samenleving maar niet willen opgeven. Al die keien verdienen het om gezien te worden. En dat bedoelen we – hoe kan het anders – letterlijk.

Geef jij ook een KEI aan een KEIvoorAutisme? Ontdek alles over onze KEIvoorAutisme-campagne op www.keivoorautisme.be!

Bezoek een 'autisme in beeld' expositie in jouw buurt

Ontwerp zonder titel (3)

Met de tentoonstelling ‘Autisme in beeld’ geven 50 mensen met autisme een unieke inkijk in hun persoonlijke belevingswereld aan de hand van beelden. Niet iedereen met autisme kan zijn beleving delen, verwoorden of in beeld brengen. De tentoonstelling biedt veel herkenbaarheid, reikt woorden aan en doet mensen stilstaan bij autisme, bij de verschillen én de universele overeenkomsten en noden.

De ‘Autisme in beeld’ tentoonstelling is in de periode van Wereld Autisme Dag 2024 te bezoeken in meer dan 60 steden en gemeenten! Alle info vind je op www.keivoorautisme.be.