De Liga Autisme Vlaanderen organiseert twee vakanties voor volwassenen met autisme en een normale begaafdheid. De Midweek aan Zee wordt georganiseerd in eigen beheer, Waterkicks & More wordt georganiseerd in samenwerking met Sport Vlaanderen, zodat een wederzijdse kruisbestuiving kan ontstaan.

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Sport Vlaanderen  beschikt over 14 goed uitgeruste sportcentra waar jaarlijks meer dan 9.000 deelnemers zich uitleven op één van hun sportkampen

Sport Vlaanderen werkt hiervoor met gediplomeerde sportlesgevers. In hun aanbod zetten ze in op diversiteit, waarbij ze er alles aan doen om diverse groepen van deelnemers met een beperking aan te trekken!

“De missie van Sport Vlaanderen? Zo veel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen, en het liefst hun leven lang. Dat is geen gemakkelijke opdracht, daar zijn we ons van bewust, maar met onze jarenlange ervaring en expertise gaan we er 110 procent voor.”

De coördinatie van de vakanties voor volwassenen gebeurt vanuit de Liga Autisme Vlaanderen. De begeleiders die vanuit de Liga afgevaardigd worden om het initiatief mee te begeleiden zijn professionele thuisbegeleiders van onze provinciale diensten. De expertise van zowel het Ligateam als de thuisbegeleiders ligt in de kennis van autisme en het autismevriendelijk maken van de omgeving.

Onze thuisbegeleiders zijn dag in, dag uit aan de slag met kinderen en jongeren met autisme. Het creëren van een autismevriendelijke omgeving is hun tweede natuur. De begeleiders die vanuit de Liga Autisme Vlaanderen ingezet worden voor de kampen, zijn tewerkgesteld bij Het Raster vzw, vzw Victor, Tanderuis vzw of Wegwijs.