AUTISMEPAS

WAT IS DE AUTISMEPAS?

De Autismepas is een communicatiemiddel dat kinderen, jongeren en volwassen met autisme kunnen gebruiken in stressvolle situaties. De pas kan getoond worden wanneer de persoon met autisme zich in een situatie bevindt waar die nog moeilijk tot gepaste communicatie komt. Zo kan de persoon aangeven dat die autisme heeft, zich in een stresssituatie bevindt en wat er op dat moment nodig is vanuit de directe omgeving. Er is ook de mogelijkheid om een contactpersoon (met telefoonnummer) te vermelden op de Autismepas.

VOOR WIE IS DE AUTISMEPAS BEDOELD?

De Autismepas is een hulpmiddel voor kinderen, jongeren en volwassen met autisme.

WELKE VOORDELEN ZIJN GEKOPPELD AAN DE AUTISMEPAS?

De Autismepas is enkel en alleen een communicatiemiddel. De Autismepas geeft je geen recht op kortings- of voordeeltarieven of specifieke faciliteiten (bv. in een pretpark, luchthaven, museum…).

HOE ZIET DE AUTISMEPAS ERUIT?

De Autismepas is een kaartje (bankkaartformaat). Op de voorkant staat de naam van de persoon, op de achterkant staan enkele tips op maat van de persoon, alsook (indien gewenst) de gegevens van een contactpersoon.

Hier zie je een voorbeeld van de Autismepas (van een fictief persoon):

autismepasRecto
autismepasVerso

JOUW PERSOONLIJKE AUTISMEPAS AANVRAGEN

Momenteel wordt de Autismepas door heel wat kinderen, jongeren en volwassenen met autisme getest. Op basis van hun bevindingen wordt de Autismepas eventueel verder op punt gezet om die vanaf 2024 te kunnen aanbieden.

Wil je zelf ook graag de Autismepas testen? Dan kan je dit tot uiterlijk 15 mei laten weten via mail aan info@ligaautismevlaanderen.be