VAKANTIES

VOOR VOLWASSENEN

Vrije tijdsinvulling verloopt bij mensen met autisme vaak wat moeilijker. Het veronderstelt namelijk heel wat vaardigheden, zoals sociale contacten aangaan, nieuwe dingen uitproberen, omgaan met veranderingen.
Voor sommigen lukt het zeker om deel te nemen aan een regulier initiatief mits een goede voorbereiding en ondersteuning tijdens het verblijf; voor anderen is het minder vanzelfsprekend, omwille van téveel prikkels, téveel onvoorspelbaarheid, té grote groepen…
Daarom organiseert de Liga Autisme Vlaanderen een Midweek aan Zee en een sportief initiatief in samenwerking met Sport Vlaanderen. Deze vakanties zijn exclusief voor volwassenen met autisme en een normale begaafdheid. Want iedereen heeft recht op fijne vrije tijd!

Wat maakt ons vakantie-aanbod uniek?

  • kleine groep (max. 15 deelnemers in totaal)
  • slapen in een 1- of 2-persoonskamer
  • voldoende begeleiders (1 begeleider per 2 à 3 deelnemers)
  • álle begeleiders hebben kennis over autisme
  • het programma ligt van A tot Z vast en wordt op voorhand aan de deelnemers bezorgd
  • kennismakingsgesprek met elke deelnemer om de individuele noden in kaart te brengen (bv. nood aan rustmoment tijdens de dag, nood aan extra verduidelijking, …)

Ons aanbod in 2024

Op de hoogte blijven van ons vakantie-aanbod?

Ons vakantie-aanbod wordt elk jaar in de loop van december gelanceerd. Ontvang je graag alle nieuws hierrond? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief of volg onze sociale mediakanalen via Facebook of Instagram.

Over onze partnerorganisatie

Meer informatie over onze vakantiewerking en onze partnerorganisatie in het algemeen vind je hier.

Op zoek naar contactgegevens? Deze vind je hier.