ESCAPE GAME

Stap ’Het atelier van René’ binnen en ervaar aan de lijve wat het kan betekenen voor personen met autisme om de wereld op een andere manier te begrijpen en te ervaren. Slagen jullie er als team in om het kunstwerk van René te herstellen? Speel het spel en deel je ervaringen met elkaar tijdens de nabespreking!

Wat is 'Het atelier van René'?

autisme+01

In de Escape Game ‘Het atelier van René’ word je ondergedompeld in een aantal uitdagingen die mensen met autisme dagelijks ervaren: verschillende informatiestromen met elkaar moeten combineren, letterlijk of figuurlijk denken, een andere prikkelverwerking, het inschatten van sociale regels, emoties herkennen, tijdsbeleving…

Je hebt geen voorkennis nodig om het spel te spelen. Na afloop van het spel bespreek je de ervaringen die je hebt opgedaan. Deze worden gelinkt aan wat mensen met autisme dagelijks meemaken. Op deze manier leer je op een speelse manier over autisme. ‘Het atelier van René’ is dus geen theoretische vorming. Het is een spel waarin beleving en ervaring centraal staan.

Voor wie?

De Escape Game richt zich op het netwerk van personen met autisme (vb. begeleiders binnen het jeugdwerk, sportclubs, leerkrachten, opvoeders, team van collega’s en werkgevers, familieleden… ).

Tijdens de Escape Game zullen er veel prikkels zijn. Personen die gevoelig zijn voor drukte en/of zich oncomfortabel voelen tijdens het spel, kunnen de ruimte steeds verlaten. In tegenstelling tot een klassieke Escape Game, is ‘Het atelier van René’ niet vergrendeld. De ruimte is dus vrij te betreden of te verlaten indien nodig. We raden aan dat de spelers minimum 16 jaar zijn, in functie van de nabespreking.

autisme+24

De Escape Game kan met een team van minimum 4 en maximum 6 spelers gespeeld worden. Het is om praktische redenen niet mogelijk om het spel met meer dan 6 spelers te spelen.

Indien toch meer spelers het spel willen spelen, kan aansluitend een tweede game gespeeld worden met een tweede groep van minimum 4 en maximum 6 spelers.

Kostprijs?

autisme+08

De kostprijs om het spel te spelen is €100. (Voor jeugdwerk geldt een reductietarief, neem contact op met de dienst van je provincie.)

We rekenen op een totale duur van 2u30 om het spel te spelen en na te bespreken. De begeleiding door onze professionele begeleiders wordt onder de noemer van outreach geregistreerd.

Interesse?

Het spel wordt begeleid door professionele begeleiders uit de vier begeleidingsdiensten autisme die deel uitmaken van de Liga Autisme Vlaanderen (Het Raster vzw, Tanderuis vzw, Wegwijs en vzw Victor). Op dit moment kan ‘Het atelier van René’ enkel op de begeleidingsdienst autisme van jouw provincie gespeeld worden. In een latere fase (vermoedelijk najaar 2024) kan het spel ook op locatie gespeeld worden.

Is je interesse gewekt om ‘Het atelier van René’ te betreden? Of wil je graag meer info? Contacteer dan de begeleidingsdienst autisme van jouw provincie:

``Wat me het meest is bijgebleven, is hoe hard mensen met autisme werken om mee te draaien in de sociale contexten die er zijn en heel erg hun best doen om de bijhorende sociale regels te leren. Het is vermoeiend voor hen, maar toch leveren ze elke dag die inspanning.``

Met de steun van

Logo_Loterie_Horizontal_SAFEZONE_BASELINE_NL_RGB
KBSFRB_logo_NFDE.ai
crea