Radio Felix

Felix is presentator van zijn eigen radioprogramma: Radio Felix! Hij bericht over politieke wantoestanden en spannende tenniswedstrijden in zijn eigen verzonnen nieuws-wereld. Op school wordt Felix vaak op de proef gesteld door zijn autisme. Hij gebruikt zijn radioprogramma om de confrontaties op school beter te begrijpen.

Documentaire Radio Felix

Met de documentaire Radio Felix willen we inzetten op het sensibiliseren en informeren van kinderen rondom autisme. De jonge kijker kan doorheen de documentaire de andere prikkelverwerking en denkstijl van Felix aanvoelen, zonder dat het thema autisme educatief benaderd wordt.

Radio Felix is van de hand van Lauranne Van den Heede (Associate Directors) en maakt deel uit van Ket & Doc, een project van Ketnet, JEF en VAF.

Inleefpakket rondom autisme voor kinderen

In het verlengde van Radio Felix ontwikkelden we een inleefpakket rondom autisme op kindermaat. Dit inleefpakket omvat verschillende opdrachten aan de hand waarvan een groep van max. 25 kinderen (10 – 14 jaar) aan den lijve ondervindt wat het kan betekenen om autisme te hebben. Dit pakket kan ingezet worden in het kader van outreach, brussencursus, klasinfo…

De handleiding en bijhorende PowerPoint kan je hier downloaden:

Handleiding

PowerPoint

Poster met 10 tips

Bijlagen

Radio Felix kwam er in samenwerking met Associate Directors, JEF en Ketnet.

Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en het fonds ICT for ASD,

beheerd door de Koning Boudewijnstichting.