Filmavond autisme

De Liga Autisme Vlaanderen, JEF en Filmpact organiseren in februari 2024 vijf  filmavonden waarbij autisme op een unieke wijze in beeld wordt gebracht. In drie korte documentaires maak je kennis met een aantal kinderen en jongeren met elk hun uniek verhaal.

De documentaires

Radio Felix

Radio Felix

Felix is presentator van zijn eigen radioprogramma Radio Felix! Hij bericht over politieke wantoestanden en spannende tenniswedstrijden in zijn verzonnen nieuws-wereld. Op school wordt Felix op de proef gesteld door zijn autisme. Hij gebruikt zijn radioprogramma om de confrontaties op school beter te begrijpen.

De wereld in mijn hoofd

De wereld in mijn hoofd

De wereld in mijn hoofd brengt het verhaal van drie kinderen: Bram, Laure en Aukje. Drie kinderen met elk hun eigen talenten en interesses. Ze beleven de wereld elk op een andere manier, gekleurd door hun autisme. Deze film geeft ons inkijk in de wereld in hun hoofd en de invloed hiervan op hun gezin en omgeving.

Bijzonder buitengewoon

Bijzonder buitengewoon

Mona is een fantasierijke tiener die autisme heeft. Ze staat aan de vooravond van een gigantische stap in haar leven: ze zal de overstap maken naar het gewoon onderwijs. Ze moet afscheid nemen van haar klasgenoten en nieuwe vriendinnen maken. Een nieuwe wereld gaat voor haar open, maar dat zorgt voor extra spanning.

Panelgesprek

Na vertoning van de documentaires volgt een panelgesprek met telkens enkele centrale figuren uit één van de documentaires en mensen die van dichtbij met autisme te maken hebben. Daarna is er de mogelijkheid om de infostand van de Liga Autisme Vlaanderen te bezoeken en na te praten in de foyer.

Praktische info en tickets

Roxy

THE ROXY THEATRE (Koersel)

21/02/2024 van 20u tot 22u

Tickets: klik hier

sphinx

SPHINX CINEMA (Gent)

22/02/2024 van 20u tot 22u

Tickets: UITVERKOCHT

ZED

CINEMA ZED (Leuven)

27/02/2024 van 20u tot 22u

Tickets: klik hier

lumiere

CINEMA LUMIERE (Antwerpen)

28/02/2024 van 20u tot 22u

Tickets: klik hier

buda

BUDASCOOP (Kortrijk)

29/02/2024 van 20u tot 22u

Tickets: UITVERKOCHT