Situering

Zowel in onze cursussen als tijdens outreachopdrachten werken we regelmatig met beeldfragmenten om het autisme te verduidelijken. Echter, in Vlaanderen is er weinig beeldmateriaal voorhanden waarin autisme bij kinderen met een normale begaafdheid in beeld wordt gebracht.

Concreet?

De Liga Autisme Vlaanderen werkt aan volgende twee filmprojecten om autisme bij kinderen in beeld te brengen.

  1. Een integere documentaire die mensen bewust wil maken van de leefwereld van kinderen met autisme, met een focus op inclusie en verbondenheid. We werken hiervoor samen met Sylvester Productions, een productiehuis met honderden programma’s en events op de teller, sterk in televisie, video en evenementen.
  2. Een documentaire met kinderen als doelpubliek. In deze documentaire komt een belangrijke gebeurtenis van één kind met autisme aan bod en kan de jonge kijker doorheen de documentaire de andere prikkelverwerking en denkstijl aanvoelen, zonder dat het thema autisme educatief benaderd wordt. We werken hiervoor samen met Associate Directors, een productiehuis voor documentairefilms met hoge culturele en/of maatschappelijke waarde.