Situering

Vanuit de Liga Autisme Vlaanderen vinden we het belangrijk om de bewustwording rond autisme te vergroten. Autisme komt tot uiting in allerlei dagdagelijkse dingen, meestal klein voor ons, groot voor hen. We kunnen niet zien hoe iemand met autisme zich voelt… maar misschien kunnen we wel meer inzicht krijgen in hoe iemand met autisme de wereld beleeft. Met ‘De wereld in mijn hoofd’ en ‘Radio Felix’ brengt de Liga Autisme Vlaanderen een beklijvend documentair portret van enkele kinderen met autisme en een normale begaafdheid.

Concreet?

De Liga Autisme Vlaanderen werkt aan volgende twee filmprojecten om autisme bij kinderen in beeld te brengen.

  1. DE WERELD IN MIJN HOOFD wil de kijker bewust maken van de leefwereld van kinderen met autisme, met een focus op inclusie en verbondenheid. In het verlengde van de documentaire ontwikkelden we een brochure, een online vormingspakket en een infosessie.  Alle informatie hierover vind je hier.
  2. RADIO FELIX – Deze documentaire, met kinderen als doelpubliek, gaat in première op het JEFfestival in het voorjaar 2020. Deze documentaire brengt het verhaal van Felix. De jonge kijker kan doorheen de documentaire de andere prikkelverwerking en denkstijl van Felix aanvoelen, zonder dat het thema autisme educatief benaderd wordt. Radio Felix is van de hand van Lauranne Van den Heede (Associate Directors). Radio Felix maakt deel uit van Ket & Doc,  een project van Ketnet, JEF en VAF.

    Felix is presentator van zijn eigen radio programma: Radio Felix! Hij bericht over politieke wantoestanden en spannende tenniswedstrijden in zijn eigen verzonnen nieuws-wereld. Op school wordt Felix vaak op de proef gesteld door zijn autisme. Hij gebruikt zijn radio programma om de confrontaties op school beter te begrijpen.